Uygulamalar

Robotlu Otomasyon Sistemleri

Robotlu otomasyon sistemleri üretim hatlarınızın insan gücüne olan bağımlılığını en aza indiren bir yalın üretim sistemidir. İmalatta çeşitli görevlerde yardımcı olmakla beraber tek başına bütün işlemi de yapabilmektedir. Yeniden programlanabilir olması sebebiyle esnek bir sistemdir. Bu özelliği sayesinde gelecekte oluşabilcek üretim değişikliklerine kolaylıkla entegre edebilirsiniz. Bir robotlu otomasyon sistemi yatırımı yaparak verimliliğinizi ve ürün kalitenizi arttırabilir, üretim kapasitenizi yükseltebilir ve vardiya adetlerinizi kolaylıkla arttırabilirsiniz. Robotlu otomasyon sistemleriyle rahatlıkla paletleme, paketleme, tezgah besleme, kesme ve kaynak uygulamalarınızı gerçekleştirebilirsiniz.

TEZGAH BESLEME

Robotlu otomasyon sistemleri ile tezgah besleme çok yaygın olarak kullanılan en temel uygulamalardandır. Temelde robot, robot ataçmanı ve ürün fikstüründen oluşur. Tüm bu bileşenlerin seçimi ve tasarımı tamamen besleme yapacağınız ürünün yapısal özelliklerine, hat kapasitenize ve işleme şeklinize göre değişkenlik göstermektedir. Robot seçimi yapılırken tezgah konumları ve ürün ağırlığınız temel alınır. Üretim adetiniz yüksek ise her tezgaha bir robot verebileceğiniz gibi düşük adetli üretimlerde birden fazla tezgaha bir robot kullanabiliriz. 3'ten fazla tezgah beslenecek durumlarda Robot Slider'ı da kullanılabilmektedir. Ürünüzün yapısına göre parmak tasarımı yapılır. Üretim kapasitenize göre de robot ataçmanındaki tutucu sayısı belirlenir. Ürün fikstürü olarak çekmeceli fikstür, konveyör veya kameralı uygulama kullanılabilir.

Tezgah Besleme
Örnek Robotlu Tezgah Besleme Otomasyonu Projeleri
ÇUVAL PALETLEME

Robotlu otomasyon sistemleri ile çuval paletleme çok yaygın olarak kullanılan uygulamalardan bir diğeridir. Temelde robot ve robot ataçmanından oluşur. Tüm bu bileşenlerin seçimi ve tasarımı tamamen besleme yapacağınız ürünün yapısal özelliklerine, hat kapasitenize göre değişkenlik göstermektedir. Robot seçimi yapılırken dizilim şekliniz ve ürün ağırlığınız temel alınır. Üretim adetiniz yüksek ise her dolum hattına bir robot verebileceğiniz gibi düşük adetli üretimlerde birden fazla üretim hattını konveyörlü aktarma sistemleriyle bir robota yönlendirip, dilerseniz farklı paletlere dizebiliriz. Özel çuval ataçmanımız ile sorunsuz şekilde paletleme yapabilmekteyiz. Paletlemeleri direk palet üzerine yapabileceğimiz gibi konveyör üzerine dizip sistem dışına çıkarabiliriz. Dilerseniz otomatik palet besleme makinesi de sisteme kolaylıkla entegre edilebilir.

Çuval Paletleme
Örnek Çuval Paletleme Otomasyon Projesi
KOLİ PALETLEME

Robotlu otomasyon sistemleri ile koli paletleme yaygın olarak kullanılan uygulamalardandır. Temelde robot ve robot ataçmanından oluşur. Tüm bu bileşenlerin seçimi ve tasarımı tamamenkoli ölçülerine, dizilim şekline, seperatör sayısına, hat kapasitenize göre değişkenlik göstermektedir. Robot seçimi yapılırken dizilim şekliniz ve ürün ağırlığınız temel alınır. Üretim adetiniz yüksek ise her dolum hattına bir robot verebileceğiniz gibi düşük adetli üretimlerde birden fazla üretim hattını konveyörlü aktarma sistemleriyle bir robota yönlendirip, dilerseniz de farklı paletlere dizebiliriz. Özel koli ataçmanımız ile sorunsuz şekilde paletleme yapabilmekteyiz. Paletlemeleri direk palet üzerine yapabileceğimiz gibi konveyör üzerine dizip sistem dışına çıkarabiliriz. Dilerseniz otomatik palet besleme makinesi de sisteme kolaylıkla entegre edilebilir.

Koli Paletleme